21 setembre, 2018

1.500 ESPORTISTES PARTICIPARAN EN ELS JOCS SPECIAL OLYMPICS DE LA SEU D’URGELL I ANDORRA

El president del Govern, Quim Torra, ha presentat l’onzena edició dels jocs per a persones amb discapacitat intel·lectual, que se celebraran del 4 al 7 d’octubre.

 18 de setembre de 2018 – L’onzena edició dels Jocs Special Olympics, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, s’ha presentat aquest dimarts al Palau de la Generalitat. El president del Govern, Quim Torra, ha encapçalat l’acte, que també ha comptat amb la participació de la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i ha destacat que un esdeveniment com l’Special Olympics fomenta la inclusió.

Torra, que ha celebrat que els jocs es facin als Pirineus, ha remarcat que el Govern està compromès amb les persones amb discapacitat. “Els Pirineus no són la perifèria de res”, ha subratllat, i ha afegit que espera que en un futur també s’hi puguin celebrar uns Jocs Olímpics d’Hivern. El president de l’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, ha assenyalat que aquests jocs són més que esport, i la presidenta de la Federació ACELL d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual, Marina Gómez, ha celebrat que es doni visibilitat a l’esport inclusiu i se’l posi al centre de la societat.

“Què és ser normal? És esforçar-se i superar-se a un mateix, és compartir, és no tenir prejudicis per aquells que no són com jo, és celebrar fins i tot les derrotes, és respectar les normes i trencar-les quan cal, és expressar el que sentim lliurement en cada moment, ballar si sona la música, riure si estem contents, plorar si estem tristos i, sobretot, normal és ser feliç amb el que ens ha donat la vida. Aquesta és la normalitat que a mi m’ha ensenyat Special Olympics”, va dir Sergi Grimau, president dels Special Olympics Catalunya.

En l’esdeveniment, que se celebra un cop cada quatre anys i el lema del qual és “El millor és qui ho intenta”, hi participaran 1.500 esportistes. Fins al moment, ja són 13 els països que han confirmat la seva assistència. 1.239 esportistes són catalans, 93 de l’estat espanyol i 54 d’Andorra. La resta, 114, són esportistes de 13 delegacions diferents, entre les quals hi ha Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya.

La torxa dels Jocs Special Olympics iniciarà el seu recorregut a Barcelona el dijous 20 de setembre, i després anirà cap a la Seu d’Urgell, on es mantindrà tot el 3 d’octubre. El 4 d’octubre es dirigirà cap a Andorra la Vella, on se celebrarà la festa inaugural.

Més imatges aquí de l’Acte de presentació dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella

Facebook
Twitter
LinkedIn