30 setembre, 2018

La torxa olímpica viatja a Figueres i Granollers

La torxa segueix imparable la seva ruta per la geografia catalana anunciant l’arribada dels Jocs Special Olympics 2018. Així, després de passar per ciutats com Barcelona, Badalona, Mataró o Girona, les darreres ciutats en acollir la flama olímpica en el seu camí cap a La Seu d’Urgell i Andorra la Vella han estat Figueres i Granollors.

El foc olímpic arriba a Figueres

Dijous 27 de setembre la torxa va retrobar-se amb la capital de l’Alt Empordà, ciutat que ja va acollir els Jocs de l’any 2000. L’itinerari va sortir a les 6 de la tarda des de Plaça Catalunya i va acabar a la Plaça de l’Ajuntament, de la mà de joves esportistes de l’Altem, Ona, el Dofí i l’escola d’educació especial Mare de deu del Mont, així com de representants institicionals i de nombrosos veïns i veïnes.

Festa olímpica a Granollers

Divendres 28 va ser el torn de la capital del Vallès Oriental, seu dels Jocs l’any 1994. Els rellevistes van començar la seva desfilada poc després de les 6 la tarda des del Palau d’Esports i van acabar-la una hora més tard a la plaça de la Porxada, on els esperava l’alcalde de Granollors, Josep Mayoral. Alumnat de l’Escola Montserrat Montero van custodiar el foc acompanyats de destacats esportistes locals de clubs com el Natació Granollers, el Bàsquet Granollers o el Balonmano Granollers.

Un esdeveniment esportiu i de sensibilització únic per a una societat més inclusiva

Els Special Olympics són un dels esdeveniments esportius més importants per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys, des de l’any 1988, i s’han celebrat periòdicament en terres catalanes.

Aquesta és l’11a edició, que es disputarà a Andorra i la Seu d’Urgell del 4 al 7 d’octubre sota el lema “El millor és qui ho intenta”. Hi participen més de 1.500 esportistes procedents de 13 països diferents.

Facebook
Twitter
LinkedIn