3 octubre, 2018

ELS LLEIDATANS AVIVEN LA FLAMA DELS JOCS SPECIAL OLYMPIS 2018

La torxa dels Jocs Special Olympics 2018 ha arribat a Lleida, l’última ciutat abans que viatgi a la Seu d’Urgell, el 3 d’octubre, i Andorra, el 4 d’octubre.

Dimarts 2 d’octubre a les 6 de la tarda la flama olímpica va arribar a la ciutat de Lleida en una gran festa amb la participació de la Paeria, les entitats i els clubs de la localitat.

La torxa va sortir de la Seu Vella després de la rebuda del Paer en cap Fèlix Larrosa. “Aquesta ciutat estima les entitats que es dediquen a les persones, que tingueu molts èxits!” va dir l’alcalde abans d’entregar la torxa i donar el tret de sortida al recorregut.

En Sr. Postu va ser un dels rellevistes acompanyants de la flama en un itinerari en que també van participar clubs com Handbol Pardinyes, INEF Lleida (abanderats), Llista Blava, Assoc. Llei. Handbol, CB Lleida, DKV Borges i en Pep Castarlenas, director de l’EKKE, els quals van muntar un punt d’animació davant de l’auditori Enric Granados per donar suport a la torxa.

Passadís humà a la plaça de la Paeria

L’últim relleu va comptar amb l’acompanyament de Miqui Feliu, capità del Força Lleida, que va protagonitzar l’entrada a una plaça de la Paeria plena de gom a gom a través d’un emotiu passadís humà.

Després de l’encesa del pebeter, Sergi Grimau, president d’Special Olympics Catalunya, va prendre la paraula per reivindicar la importància del territori lleidatà i el talent de Lleida, i va destacar la importància de l’esport inclusiu per canviar les mirades de la societat. De la mateixa manera, Marina Gómez, presidenta d’ACELL, va declarar Lleida com la delegació territorial de la federació més activa del territori català, i va agrair a les entitats la seva implicació en aquest esdeveniment internacional.

A continuació, Joan Segura, representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, va voler posar l’accent en el suport incondicional del govern de la Generalitat de Catalunya per fomentar l’esport inclusiu. Finalment, Montserrat Parra, 4a tinent d’alcalde i regidora d’Esports i Cultura, va encoratjar els esportistes d’Special Olympics a gaudir de l’experiència, va agrair l’esforç de totes les entitats organitzadores i va tancar l’acte amb el desig que la flama dels Special Olympics i els valors que representen no s’apaguin mai.

Lleida, protagonista dels Jocs

La presència de Lleida en aquesta edició dels Jocs serà cabdal, no només pel paper de la Seu d’Urgell com una de les seus que acollirà l’esdeveniment, sinó també per la participació de més de 183 esportistes lleidatans amb discapacitat intel·lectual.

La presència de Lleida també s’ha vist reflectida a l’espot dels Jocs Special Olympics 2018. El vídeo està protagonitzat per dos esportistes lleidatans: en Carles Puyol, exjugador del Futbol Club Barcelona, i l’Àngela Mora, gimnasta que participarà als Special Olympics 2018.

La torxa continuarà el seu camí el dia 3 d’octubre a la Seu d’Urgell fins arribar el dia 4 a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte inaugural dels Jocs Special Olympics 2018.

El millor és qui ho intenta

Els Special Olympics són un dels esdeveniments esportius més importants per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys, des de l’any 1988, i s’han celebrat periòdicament en terres catalanes.

Aquesta és l’11a edició, que es disputarà a Andorra i la Seu d’Urgell del 4 al 7 d’octubre sota el lema “El millor és qui ho intenta”. Hi participen 1.500 esportistes de tot el món. Fins al moment, ja són 13 els països estrangers que han confirmat la seva assistència, entre els quals hi ha Bèlgica, Índia, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya.

Facebook
Twitter
LinkedIn