5 octubre, 2018

TRET DE SORTIDA OFICIAL ALS JOCS SPECIAL OLYMPICS 2018

Un Poliesportiu d’Andorra la Vella abarrotat ha acollit dijous 4 d’octubre la inauguració dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de més de 3.000 persones, de les quals 1.500 eren atletes dels 15 països – com Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Índia, Dinamarca o Marroc – que participaran del 4 al 7 d’octubre a les 14 disciplines esportives dels Jocs.

L’acte va estar protagonitzat per un gran nombre d’actuacions musicals de la mà d’artistes com Monica Green, Beth i Gisela, i va comptar amb la participació dels geganters de la Seu. També es va dur a terme la tradicional desfilada i la presentació de la nova mascota del moviment Special, la Bruna, nascuda al Pirineu, que des d’aquesta edició acompanya el Nuc.

Però un cop més, el moment culminant de la inauguració va ser l’encesa del peveter olímpic al costat de la bandera dels Special Olympics. Des del 20 de setembre, la torxa que mantenia el foc Olímpic havia recorregut les quatre províncies catalanes fins arribar al Principat d’Andorra. Durant la inauguració, la torxa va arribar al recinte i es van fer diversos relleus dins del pavelló. L’últim el va fer l’atleta Marc Vilches, acompanyat pel capità espanyol de la Copa Davis, Sergi Bruguera.

El millor és qui ho intenta

D’aquesta manera es va donar el tret de sortida oficial a l’onzena edició dels Jocs, la qual se celebrarà sota el lema “El millor és qui ho intenta”, amb l’objectiu d’animar la societat a creure en si mateixa i a lluitar contra el “no puc” per sortir de la zona de confort. Alguns dels esportistes que s’han reunit sota aquest lema i han ajudat a fomentar la diversitat i l’esport inclusiu han estat Pau Gasol, Carles Puyol, Pep Guardiola i Ricky Rubio.

La cerimònia va comptar amb la participació d’autoritats com el cap de Govern Andorrà, Toni Martí, el secretari general d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, la Cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual (ACELL), Marina Gómez, i el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

Tots ells van agrair la tasca de tots els col·lectius que han fet possibles els Jocs, entre ells els més de 700 voluntaris que participaran en aquesta edició.

Homenatge pòstum a Francesc Martínez de Foix

L’acte també va servir per recordar la figura de Francesc Martínez de Foix, qui va presidir la Federació Acell i va ser vicepresident d’Special Olympics Catalunya. Per això, el secretari general d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va entregar una placa commemorativa al seu germà Joan Martínez de Foix.

L’acte va ser retransmès en directe per la cadena Esports3, i es pot recuperar a TV3 a la carta.

Facebook
Twitter
LinkedIn